Yogales

© Alexander Yakovlev licentie Lotus Wellness BVBA

Over de yogalessen

Yoga is een middel om geest en lichaam in balans brengen op een geweldloze, liefdevolle manier om zo de kwaliteit van ons leven te verbeteren.

Raja yoga

In onze lessen beoefenen we Raja yoga.

We beoefenen niet enkel asana’s (houdingen), maar ook ademhalingstechnieken en meditatie.

Raja yoga is vooral gericht naar evolutie op innerlijk vlak maar sowieso, door verbetering van de ademhaling en door fysieke oefening, werken we ook op het fysieke lichaam.

Yoga soetra van patanjali

Raja yoga gaat terug naar de kern van de yoga met aandacht voor ieders beperking, anders gezegd: voor ieders mogelijkheden.

De yogalessen worden gegeven in de traditie van Sri. Krishnamacharya. Vroeger werd de kennis van de yoga mondeling overgeleverd. Patanjali was de eerste meester die yoga in een georganiseerde filosofie presenteerde. Raja yoga is gebaseerd op de yogasutra’s van Patanjali.

In soetra I,2 lezen we de definitie van raja-yoga, die de grondslag vormt voor alle vormen van yoga:

Yoga is het beheersen van de geest, zodat deze geen enkele vorm aanneemt
(yogash-chitta-vritti-nirodhah)

Via yoga bekomen we een stabilisering van onze gedachten, waardoor lijden afneemt. Dit verwijst ook naar het achtvoudig pad.

Erkend Yogaleraar
Erkend Yoga Nidra Teacher

Yogales met Herlinde

  • Herlinde Salaerts is gecertificeerd Yoga Nidra docente en opgeleid tot Raja yogadocente door Maria Clicteur en Jens Keygnaert. Naast de studie van de theorie en de praktische toepassing van de yogahoudingen en de ademhalingstechnieken, studeerde ze de filosofie en psychologie van yoga, anatomie en fysiologie. Tijdens de 4-jarige opleiding studeerde Herlinde tevens de basisteksten yoga sutra van Patanjali, hatha yoga pradipika, Bhagavad Gita en Taittiriya upanishad. Herlinde volgt de opleiding kinderyoga bij Amba Amba, Vanessa Demeulemeester.

Wanneer

De yogalessen gaan op door op:

  • maandag 20u30 tot 21u30
  • dinsdag 19u tot 20u
  • dinsdag 20u30 tot 21u30

Inschrijven

Vooraf inschrijven graag.

Schrijf telefonisch in of via e-mail.

Aandachtspunten

  • Graag 10 min. op voorhand aanwezig zijn, zodat de lessen tijdig kunnen starten
  • Draag makkelijke kledij
  • Matjes zijn voorzien